31 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοινώσεις Ιανουαρίου 2017


Ανακοινώσεις

Την Πρωτοχρονιά 2017 μετά τη Θεία Λειτουργία θα ψαλεί Ευχαριστήριος Δοξολογία και Δέησις για την ανατολή του Νέου Έτους.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 17:00-18:30 θα ψαλούν οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων. Αυτή η ακολουθία ψάλλεται μία φορά το χρόνο και αναφέρεται στη μεγάλη εορτή των Θεοφανείων μέσα από επίκαιρους ύμνους, ψαλμούς, προφητείες και ευαγγελικά αναγνώσματα.

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων, μετά τη Θ. Λειτουργία οι Ιερείς της Ενορίας μας θα περάσουν με τον Τίμιο Σταυρό από όλα τα σπίτια της Ενορίας για την Πρωτάγιαση.
Παρακαλούνται οι ενορίτες με ευλάβεια να υποδεχθούν την έλευση του Μεγάλου Αγιασμού στα σπίτια τους (υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα αυτή τηρούμε νηστεία).

Τα Άγια Θεοφάνεια θα τελεστούν δύο Θ. Λειτουργίες στον Ι. Ναό μας:
α) Θ. Λειτουργία 22:00 – 1:00 (παραμονή τη νύκτα)
β) Θ. Λειτουργία 7:00 – 10:00 (ανήμερα το πρωί)

Μετά τη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων θα γίνη η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα έναντι του Ιερού Ναού μας (όσοι επιθυμούν, ας ετοιμαστούν να πέσουν στη θάλασσα για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό)

Από Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα, ώρα 17:30, θα τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο – Αρτοκλασία – ολιγόλεπτο κήρυγμα.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μετά τη Θ. Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής της Ενοριακής Βασιλόπιτας. Ας συμμετάσχουμε όλοι σ΄αυτήν την ετήσια εορταστική συνάντηση της ενορίας μας και να δοξάσουμε το Θεό για την ανατολή του νέου έτους.

Κάθε μήνα τελείται Ιερά Αγρυπνία και για το μήνα Ιανουάριο προγραμματίστηκε Ι. Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ώρα 22:00-1:00.

Κάθε απόγευμα και ώρα 17:00, ψάλλεται η Ακολουθία του Εσπερινού.

Κάθε Σάββατο, ώρα 16:00 – 17:00, ευρίσκεται ιερέας στο Κοιμητήριο (Αγ. Γεράσιμο).

Η Ιερά Εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 17:00.

Η Αγιογράφησις του Ι. Ναού μας συνεχίζεται στον πρόναο.

Κάθε Πέμπτη το απόγευμα, ώρα 17:30, ψάλλεται το Απόδειπνο μετά των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγίου δωδεκαημέρου (25/12 – 6/1) γίνεται κατάλυση εις πάντα, εκτός της παραμονής των Θεοφανείων (5/1) όπου τηρείται νηστεία για τη μεγάλη εορτή (ούτε λάδι, εκτός αν πέσει Σάββατο ή Κυριακή οπότε καταλύεται το λάδι).

Ειρηνικό και Ευλογημένο το Νέο Έτος!