6 Μαρτίου 2017

Ανακοινώσεις Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου μετά τη Θ. Λειτουργία θα τελεστεί Αγιασμός για το νέο μήνα.

Η Ιερά Εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 5:00 μ.μ.

Κάθε απόγευμα στις 5:30 μ.μ. τελείται το Μ. Απόδειπνο.


Την Παρασκευή 3 Μαρτίου (των ψυχών) θα μνημονεύονται τα ονόματα των κεκοιμημένων από τις 3:00 μ.μ. στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου, μετά τη Θ. Λειτουργία και την καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων, όπως κάθε χρόνο θα εγκαινιαστεί εικονοστάσιο σε συνοικία της ενορίας μας, εις τιμήν και ανάμνησιν της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων που τιμούμε τη μέρα αυτή.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, παραμονή της Σταυροπροσκυνήσεως το απόγευμα, όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν ως ευλογία γι΄ αυτούς και τις οικογένειές τους, λουλούδια (βιολέτες) για την ετοιμασία του δίσκου όπου θα τοποθετηθεί ο Τίμιος Σταυρός για την Ιερή Τελετή της Κυριακής.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Εθνική Εορτή, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα ψαλεί δοξολογία επί τη Εθνική Παλιγγενεσία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. Θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις οι νέοι και οι νέες των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας μας.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. θα ψαλεί η κατανυκτική ακολουθία του Μ. Κανόνος και θα ακολουθήσει εσπερινή προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κάθε Σάββατο 4:00 - 5:00 μ.μ. ευρίσκεται ιερέας στο κοιμητήριο (Αγ. Γεράσιμο).

Υπενθυμίζουμε ότι αυτήν την περίοδο τηρούμε τη νηστεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μην ξεχάσουμε να υψώσουμε την Ελληνική ένδοξη σημαία στα σπίτια μας εν όψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Έτσι τιμούμε την Πατρίδα και τους ηρωικούς προγόνους μας, τους υπερασπιστές της εθνικής ελευθερίας μας.

Μην ξεχνάμε ότι η Μ. Τεσσαρακοστή είναι περίοδος μετανοίας, περισυλλογής, νηστείας, προσευχής και πνευματικού ανεφοδιασμού.