4 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  1. Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, αρχή του Εκκλησιαστικού έτους, μετά την Θ. Λειτουργία θα τελεστεί Αγιασμός.
  2. Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των σφαγιασθέντων κατά την μικρασιατική καταστροφή κληρικών και λαϊκών.
  3. Το απόγευμα της εορτής του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα ψαλούν οι χαιρετισμοί προς τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.
  4. Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου νηστεύουμε  προς τιμήν της Σταυρικής θυσίας του Ιησού Χριστού μας.
  5. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο θα τελεστεί νυκτερινή Θεία Λειτουργία στις 19/9 επί τη Εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου.
  6. Στις 23 Σεπτεμβρίου εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου θα τελεστεί Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο του ενοριακού πνευματικού μας κέντρου και ώρα 7.00-9.00.
  7. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα εορτάσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας των Κυθήρων, η οποία δωρήθηκε στον Ι. Ναό μας από ευλαβή οικογένεια της Ενορίας μας..
  8. Κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 ψάλλεται η ακολουθία του Εσπερινού.
  9. Η έναρξη των μαθημάτων των κατηχητικών σχολείων, όπως επίσης και οι συγκεντρώσεις μελέτης Αγίας Γραφής της ενορίας μας, για τους άνδρες και τις γυναίκες θα αρχίσουν τον Οκτώβριο.
  10. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν βασιλικό για την τελετή του τιμίου Σταυρού, καλό θα ήταν να τον φέρουν κατά την παραμονή της εορτής, στον εσπερινό.
  11. Στην Ενορία μας λειτουργεί τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα, μακράς διαρκείας για την ανακούφιση απόρων οικογενειών (Γάλα-όσπρια-ζυμαρικά-κονσέρβες-ζάχαρη-καφέ-ντοματοπολτό-έλαια κ.λ.π.).
H θέα του τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας γεμίζει την ψυχή μας με κατάνυξη, παρηγοριά και δύναμη.  Η ύπαρξή Του γεμίζει ομορφιά πνευματική όλη την κτίση. Μας υπενθυμίζει την άπειρη αγάπη του Χριστού ο Οποίος "υπέμεινεν Σταυρόν αισχύνης" για να μας χαρίσει την σωτηρία.

Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας !