4 Νοεμβρίου 2017

Ανακοινώσεις Νοεμβρίου 2017


Κάθε απόγευμα και ώρα 17:00 ψάλλεται η ακολουθία του Εσπερινού.

Η Ιερά Εξομολόγηση τελείται κάθε Τετάρτη από τις 17:00.

Κάθε Δευτέρα και ώρα 17:30 τελείται Ι. Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο, Αρτοκλασία και ολιγόλεπτο κήρυγμα.

Κάθε Πέμπτη στις 17:00 τελείται Ι. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Την 1η Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων, μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί Αγιασμός και τον νέο μήνα.

Κάθε μήνα τελείται Ι. Αγρυπνία και για τον μήνα Νοέμβριο προγραμματίστηκε Ι. Αγρυπνία την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 22:00-1:00 (Αγ. Ευαγγελιστού Ματθαίου).

Από τις 15 Νοεμβρίου θα τελείται καθημερινά μέχρι τα Χριστούγεννα η Θεία Λειτουργία 6:30-8:00, το λεγόμενο Σαρανταλείτουργο. Ακολουθώντας την ευλογημένη αυτή παράδοση, η Ενορία μας οργανώνει και φέτος την τέλεση του Ιερού Σαρανταλείτουργου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραλίας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ευλαβείς ενορίτες μας, της καθημερινής συμμετοχής στη Θεία Λειτουργία και την μνημόνευση των ονομάτων των προσφιλών τους προσώπων, ζώντων και κεκοιμημένων και τις σαράντα (40) ημέρες στην Αγία Πρόθεση.

Άρχισαν τα κατηχητικά σχολεία για τους μαθητές όλων των βαθμίδων κάθε Σάββατο και οι ενοριακές συνάξεις για τους άνδρες και τις γυναίκες κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Καθώς και οι μηνιαίες συνάξεις των νέων φοιτητών-τριών, αποφοίτων, μεταλυκειακών (Αναλυτικό πρόγραμμα υπάρχει στην κατηγορία "Κατήχηση").

Παραδίδονται δωρεάν μαθήματα στην ενορία μας (αναλυτικά στην κατηγορία "Μαθήματα").

Διατίθεται το νέο ημερολόγιο του 2018 της ενορίας μας αφιερωμένο στην ελληνορθόδοξη παράδοση.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων.

Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας, με τη συνεισφορά σας, στηρίζει υλικά και οικονομικά άπορα άτομα και φτωχές οικογένειες. Μέσα στις δραστηριότητές του λειτουργεί και τράπεζα τροφίμων: Καθημερινά δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ανακούφιση των απόρων οικογενειών (γάλα, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, ζάχαρη, καφέ, ντοματοπολτό, έλαια, κατεψυγμένα).

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή!